Veel gestelde vragen This is a new feature at this site. An interactive way to talk about the genealogies

Bookmark

Wijchen, Gelderland 


Notes: Wijchen is een plaats en een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente is in 1984 ontstaan uit de vroegere gemeenten Batenburg, Bergharen en Wijchen. Wijchen telde op 1 juni 2007 39.563 inwoners en heeft een oppervlakte van 69,60 km² (waarvan 1,98 km² water). De gemeente Wijchen maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. De plaats Wijchen heeft 32.693 inwoners. Wijchen kent ongeveer 16.000 huizen. De Wijchense bevolking kent ongeveer 4500 allochtonen. Wijchen wordt naast huidige maatstaven onder andere door het CBS erkend als een middelgrote stad.
Wijchen ligt aan de Maas nabij Waal en profileert zichzelf als Centrum in Tweestromenland. Bezienswaardigheden zijn het Kasteel van Wijchen, dat reeds in 1392 voor het eerst werd vermeld, en De Oude Molen, die dateert uit 1799. Andere kastelen binnen de gemeentegrenzen van Wijchen zijn Kasteel Hernen en het Huis te Leur. Het stadje Batenburg is met de ruïne van het Kasteel van Batenburg een beschermd stadsgezicht.
Wijchen heeft twee grote recreatieplassen: De Berendonck en De Groene Heuvels. Beide liggen aan de rand van de gemeente Wijchen. Men kan in Wijchen ook golfen of skiën. Er is ook een archeologisch museum, gevestigd in het Kasteel van Wijchen.
De grootste kerk van Wijchen is de rooms-katholieke Antonius Abtkerk. De gemeente Wijchen kent een aantal parochies. De Parochie de Hoeksteen bestaat uit een aantal rooms-katholieke kerken in Wijchen, Alverna en Balgoij. De Protestantse Gemeente Wijchen-Leur-Batenburg maakt deel uit van de Protestantse Streekgemeente Maas en Waal. Naast het moderne kerkgebouw De Schakel in Wijchen beschikt zij over de historische Hervormde kerken in Leur en Batenburg. Daarnaast kent de stad Wijchen ongeveer zeven kerken.
Andere kernen zijn: Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik en Woezik.
De "dag van Wijchen" is de tweede dag in de Nijmeegse Vierdaagse.
Geschiedenis
Van oorsprong was Wijchen een agrarisch dorpje dat al bestond in de Steentijd, blijkens enkele archeologische vondsten. Later ontwikkelde Wijchen zich als woonplaats van met name rijke Romeinen. Deze periode is dan ook rijkelijk vertegenwoordigd in het gevonden materiaal: met name op de Molenberg - waar nu de Oude Molen staat - zijn Romeinse graven gevonden met daarin vele voorwerpen van glas, metaal en keramiek. Ook de andere kernen bevatten (restanten van) bouwwerken uit de oudheid.
Het economische en sociale leven voor de Eerste Wereldoorlog werd beheerst door een klein aantal fabrikantenfamilies die elkaar ‘’de bal toespeelden’’. Het waren voornamelijk rijke families, van edele afkomst. De mensen die elkaar hielpen kwamen voornamelijk van de Kasteellaan.
De fabrikanten hadden zich voornamelijk gespecialiseerd op het gebied van auto's en vrachtauto's. Bijvoorbeeld het oude bedrijf Martens, wat in september 2007 is gesloopt. Een berucht voorbeeld van hoe dezen hun werknemers behandelden en in hun macht hielden is een affaire die speelde in de vorige eeuw, onder andere in Eerste- en Tweede Wereldoorlog. De fabrikanten beweerden dat ze door de economische blokkade van Duitsland bijna failliet waren en dat ze alleen konden overleven door de (al magere) lonen drastisch te verlagen. De arbeiders gingen in staking maar op een gegeven moment was de stakingskas leeg. Door bemiddeling van de Wijchense geestelijkheid gingen de arbeiders weer aan het werk, maar wel tegen een zeer schamel hongerloon. Achteraf kwam naar buiten dat de fabrikanten nooit op het punt van faillissement hadden gestaan maar daarentegen exorbitante winsten hadden opgestreken door hun zeer lage loonkosten. Dat ze inderdaad flink verdienden is nog steeds te zien aan de enorme villa's die deze fabrikanten bewoonden en die her en der in Wijchen staan.
In de Tweede Wereldoorlog was Wijchen van strategisch belang. Voor een aanval op Duitsland vanuit het zuiden ligt Wijchen bijna als vanzelf op de route. Eenmaal over de naburige bruggen over de Maas kon Wijchen met vrij weinig moeite veroverd worden en kon men verder trekken via Nijmegen naar het Reichswald. De Edithbrug dateert uit de Tweede Wereldoorlog. Hij is toen door de Geallieerden herbouwd na beschadigd te zijn door oorlogshandelingen. Nu rijden er nog dagelijks treinen overheen.
Het gemeentewapen van de huidige gemeente Wijchen is bijna identiek aan het vroegere Batenburgse stadswapen.
Militaire spoorlijn Wijchen-Hommersum
Wijchen was van groot strategisch belang bij operatie Veritable, onder andere door de spoorlijn tussen Wijchen-Nijmegen die werd getakt door Engelse soldaten. Daarnaast hadden de Engelse soldaten ook een militaire spoorlijn aangelegd tussen Wijchen en Hommersum, omdat de spoorbrug bij Gennep in het Duits Lijntje was opgeblazen. Deze militaire spoorlijnen tussen Wijchen en Hommersum zijn aan het einde van de Tweede Wereldoorlog (begin 1945) aangelegd om geallieerde militaire transporten naar Duitsland te waarborgen en waren onderdeel van operatie Veritable, waarbij men een doorbraak wilde forceren via het Reichswald.
MOB-terrein
In het zuidwesten van Wijchen ligt een voormalig MOB-terrein, ten zuiden van Alverna. MOB staat voor Mobilisatie. Dit terrein werd beheerd door het Ministerie van Defensie en heeft een rol gespeeld in de Koude Oorlog en de Eerste- en Tweede Wereldoorlog. Op het terrein was munitie en voedsel opgeslagen in een van de ongeveer dertig loodsen. Daarnaast was er een 'tankbaan'. Deze baan was bestemd voor voertuigen (waaronder tanks) om deze mobiel te houden en is ongeveer twee kilometer lang. Tegenwoordig heeft het terrein geen rol meer, het ligt er echter al jaren zonder enig functie. De gemeente Wijchen wil samen met een natuurvereniging er huizen gaan bouwen, zonder de groene omgeving aan te tasten.
Centrum
In de kern van het centrum ligt het Marktplein, waar wekelijks een markt wordt gehouden.
Een bekende straat bij het uitgaan is de Sterrebosscheweg, waar veel cafés zitten.
Er zijn in Wijchen relatief veel kledingwinkels, schoenenwinkels en elektronicawinkels. De gemeente Wijchen heeft aangegeven hierin verandering aan te willen brengen. In het nieuwe deel dat erbij zal worden gebouwd en de nieuwe winkels aan de Sterreboscheweg, wil de gemeente Wijchen voornamelijk warenhuizen en speelgoedwinkels.
Het centrum wordt in de komende jaren ingrijpend veranderd, mede door nieuwe voorzieningen en nieuw te bouwen appartementen. Deze projecten zijn in twee delen gedeeld, de Oostflank en Westflank.
Het project Oostflank is het project waarbij het voornamelijk gaat om een nieuw gemeentehuis en het bouwen van appartementen aan het Wijchens meer. Het gemeentehuis komt op de locatie van de oude Bolsterschool te staan enis in 2012 gereed . Daarnaast wordt het centrum van Wijchen richting het Wijchens Meer getrokken. Op de locatie van de parkeerplaatsen aan het Europaplein zal een boulevard worden aangelegd, die verder wordt doorgetrokken naar het Wijchens Meer.
Westflank is een project wat gebaseerd is op de locatie waar de bibliotheek, het postkantoor en het distributiecentrum staan. Er zijn daar plannen om rond het gebied appartementen te bouwen. Daarnaast komt er ook een nieuw gebouw voor een bibliotheek en een bioscoop en het postkantoor. Men weet nog niet zeker of het distributiecentrum ook op deze locatie blijft of dat het oude distributiecentrum wordt verplaatst naar het industrieterrein Bijsterhuizen.
Verleggen Wijchens Meer
De gemeente Wijchen heeft al een tijd lang plannen om eind 2007 het Wijchens Meer door te trekken naar de Maas. Het Wijchens Meer is dan een aftakking van de Maas, waardoor er rondom het Wijchens Meer een variatie van recreatie en bedrijvigheid komt. Het is dan een soort van rivier die nabij het stadscentrum loopt. Aangezien het Wijchens Meer dan feitelijk geen meer meer is, zal het hoogstwaarschijnlijk de Wijchense Maas gaan heten. De gemeente Wijchen dacht eerst aan een uitbreidingslocatie aan de Maas. Dan moest de Ecologische Verbindingszone worden verlegd, een plaats waar veel natuur staat. Aangezien Wijchen wel een grootschalig recreatieterrein, een industrieterrein en een haven aan het water wil krijgen, kozen ze voor dit.
Inhoud project
Het project houd dus in dat het Wijchens Meer wordt doorgetrokken naar de Maas. In principe zal dit geen probleem woren, aangezien het Wijchens Meer bijna tegen de Maas aanligt. Een groter deelproject ervan is dat de straat die over het Wijchens Meer wordt moeten worden veranderd naar een echte brug, aangezien het Wijchens Meer anders geen doorgaande rivier is. Anno 2007 ligt het Wijchens Meer geheel binnen de bebouwde kom. Er zijn plannen voor een westelijke uitbreiding van Wijchen, maar eerst wordt de wijk Huurlingsedam ten zuidoosten van het dorp aangelegd. Aan het deel in het meest westlijke deel van Wijchen-West wordt ook gedacht aan een grootschalig industrieterrein aan het meer zelf, hier kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een scheepswerf, een haven en overige industrie aan de rivier zelf. In het deel Wijchen-Centrum wordt gedacht aan grootschalige hoogbouw en een deel bungalows. Voor deze voorzieningen is het voordelig dat het een rivier is in plaats van een meer, waarschijnlijk zal er ook een klein strand worden aangelegd, voor de recreatie. De gemiddelde hoogbouw aan het meer wordt geschat tussen de 10 á 15 bouwlagen, ook aangezien er in het centrum wel hoger mag worden gebouwd als de oorspronkelijke vijf lagen.
Het Wijchens Meer zal dan ook langs de dorpjes Lunen en nabij Balgoij lopen.

OpenStreetMap

City/Town : Latitude: 51.8086678202301, Longitude: 5.727567672729492


Media

Documents
Een oude kaart van Wijchen
Een oude kaart van Wijchen
Het wapen van Wijchen
Het wapen van Wijchen

Birth

Matches 1 to 50 of 93

1 2 Next»

   Last Name, Given Name(s)    Birth    Person ID 
1 Anderegg, Petrus Antonius  25 Jun 1872Wijchen, Gelderland I481946
2 Arts, Matheus Petrus Hubertus  Yes, date unknownWijchen, Gelderland I782774
3 Arts, Petrus Antonius Lambertus  Abt 1912Wijchen, Gelderland I782776
4 Berben, Andreas  1787Wijchen, Gelderland I176596
5 Berben, Gerardus  1795Wijchen, Gelderland I176601
6 Berben, Lambertus  1789Wijchen, Gelderland I176582
7 Berben, Matthijs  Est 1760Wijchen, Gelderland I176594
8 Berben, Wilhelmus  1790Wijchen, Gelderland I176598
9 Bloemen, Everhardus Franciscus Hubertus  Abt 1921Wijchen, Gelderland I515943
10 van den Bogaard, Edouard Benedictus  Abt 1836Wijchen, Gelderland I483605
11 Broekman, Hendrika Maria  26 May 1885Wijchen, Gelderland I689146
12 Broekman, Megchelina Martina  15 Feb 1883Wijchen, Gelderland I540077
13 Burgers, Gradus Marie  Abt 1863Wijchen, Gelderland I519345
14 Burgers, Hendrina  1797Wijchen, Gelderland I176597
15 van de Burgt, Peter  05 Mar 1825Wijchen, Gelderland I162629
16 Cornelissen, Johanna Elisabeth  24 Jul 1899Wijchen, Gelderland I460473
17 Croese, Hendrika  29 Nov 1904Wijchen, Gelderland I83767
18 Dekkers, Maria  11 May 1820Wijchen, Gelderland I480382
19 Derks, Maria  03 Dec 1827Wijchen, Gelderland I390176
20 van Gemert, Ardina  1892Wijchen, Gelderland I83287
21 van Gemert, Gerardus  11 Dec 1850Wijchen, Gelderland I83288
22 van Gemert, Johanna  26 May 1855Wijchen, Gelderland I460481
23 Gerrits, Theodora  31 Mar 1818Wijchen, Gelderland I549527
24 Hartjes, Joannes Franciscus  Yes, date unknownWijchen, Gelderland I410232
25 Hermsen, Theodora Ardina  1878Wijchen, Gelderland I176478
26 van den Horck, Catharina  Est 1760Wijchen, Gelderland I176595
27 Huges, Johannes  02 Nov 1837Wijchen, Gelderland I535101
28 Janssen, Klasina  6 Oct 1795Wijchen, Gelderland I797940
29 Kellendonk, Gerardus Petrus  17 Feb 1893Wijchen, Gelderland I460472
30 Kellendonk, Hendrikus  13 May 1850Wijchen, Gelderland I460479
31 Kellendonk, Marinus  31 Jul 1887Wijchen, Gelderland I460484
32 Kellendonk, Wilhelmus Arnoldus  12 Aug 1878Wijchen, Gelderland I460482
33 Kersten, Anna Maria  26 Feb 1853Wijchen, Gelderland I332250
34 Klaus, Maria Theresia  1859Wijchen, Gelderland I460471
35 de Kleijn, Aldegonda  1810Wijchen, Gelderland I176589
36 Kloosterman, Megchelina Maria  Abt 1868Wijchen, Gelderland I526860
37 Luescher, Arnoldina Maria Catharina  12 May 1872Wijchen, Gelderland I568814
38 Megens, Jacobus  7 Dec 1830Wijchen, Gelderland I797950
39 Mes, Johannes Cornelis Petrus  01 Nov 1882Wijchen, Gelderland I478864
40 Nas, Anna Jacoba  18 Dec 1898Wijchen, Gelderland I795590
41 Nas, Antonius Theodorus  17 Jun 1905Wijchen, Gelderland I795595
42 Nas, Grada Hendrika  3 Jan 1901Wijchen, Gelderland I795592
43 Nas, Helena Johanna Maria  16 Oct 1897Wijchen, Gelderland I795589
44 Nas, Jacobus Reinerus  21 Dec 1891Wijchen, Gelderland I795585
45 Nas, Johannes Antonius  25 Jul 1896Wijchen, Gelderland I795588
46 Nas, Johannes Antonius  14 Apr 1903Wijchen, Gelderland I795594
47 Nas, Maria Antonia  12 Jan 1902Wijchen, Gelderland I795593
48 Nas, Maria Johanna  31 Jan 1893Wijchen, Gelderland I795586
49 Nas, Marinus Johannes Patricius  17 Mar 1894Wijchen, Gelderland I795587
50 Nas, NN  29 Jan 1900Wijchen, Gelderland I795591

1 2 Next»Christened

Matches 1 to 2 of 2

   Last Name, Given Name(s)    Christened    Person ID 
1 Berben, Lambertus  24 Sep 1789Wijchen, Gelderland I176582
2 de Kleijn, Aldegonda  18 Jul 1810Wijchen, Gelderland I176589

Died

Matches 1 to 50 of 76

1 2 Next»

   Last Name, Given Name(s)    Died    Person ID 
1 Ariens, Petronella  03 Jan 1864Wijchen, Gelderland I357315
2 Baltussen, Johanna Geertruida Clara Maria  24 Aug 2012Wijchen, Gelderland I366521
3 van Beek, Antonius Franciscus  05 Aug 1926Wijchen, Gelderland I526859
4 Bless, Johanna Gerarda Maria  10 Feb 1994Wijchen, Gelderland I445836
5 Bloemen, Joseph Jean Vincent Hubert  17 Jan 1936Wijchen, Gelderland I456248
6 Borret, Angelica Antonia Josephina Maria  04 Apr 1940Wijchen, Gelderland I548753
7 Bossmann, Maria Martina  11 Feb 1932Wijchen, Gelderland I689145
8 Braam, Gerardus Theodorus Maria  28 Jun 2008Wijchen, Gelderland I121800
9 Brom, Gerardus Bartholomeus  30 Nov 1959Wijchen, Gelderland I343644
10 Coenen, Petrus  17 Jul 1891Wijchen, Gelderland I768845
11 Daamen, Frederica Carolina Gertrud  27 Mar 1979Wijchen, Gelderland I249106
12 Doevenspeck, Anna Maria  26 Mar 1931Wijchen, Gelderland I794250
13 Fauser, Maria Anna Christina  3 Jan 2019Wijchen, Gelderland I581304
14 Fleuren, Maria Hendrika  21 Nov 1989Wijchen, Gelderland I537964
15 Hecking, Maria Geertruida  03 May 1877Wijchen, Gelderland I712825
16 Hecking van Waterschoot van der Gracht, Idisbaldes Florent Johan Wilhelm  13 Jan 1892Wijchen, Gelderland I712858
17 van der Heijden, Petronella Monica  12 Jul 1883Wijchen, Gelderland I798889
18 Hilbrink, Theodora  13 Dec 1933Wijchen, Gelderland I137545
19 Hoogveld, Joseph Wilhelmus Martinus  12 Jul 1959Wijchen, Gelderland I550011
20 Klaus, Maria Theresia  09 Sep 1937Wijchen, Gelderland I460471
21 van Koolwijk, Hendrika  21 Dec 1889Wijchen, Gelderland I802299
22 van Lamsweerde, Baron Joseph Alexander Gerard Maria  13 Jan 1942Wijchen, Gelderland I539873
23 Litjens, Herman  11 Oct 2018Wijchen, Gelderland I366425
24 Mosmans, Helena Catharina Henrica Dorothea Maria  19 Aug 1928Wijchen, Gelderland I467112
25 van Mullekom, Geertruida  11 Jun 1842Wijchen, Gelderland I768199
26 Mutsaers, Arnoldus Cornelis Franciscus  13 Oct 1918Wijchen, Gelderland I437282
27 Nas, Bernardus Johannes  09 Jul 1946Wijchen, Gelderland I663594
28 Nas, Johannes Antonius  11 Apr 1897Wijchen, Gelderland I795588
29 Nas, NN  29 Jan 1900Wijchen, Gelderland I795591
30 Nass, Theresia Maria  04 Sep 1875Wijchen, Gelderland I386023
31 Nolet, Cornelia Anna Jacoba  21 May 1894Wijchen, Gelderland I712834
32 Nuij, Gerardus Hermanus  19 Oct 1944Wijchen, Gelderland I798071
33 van Oppenraaij, Elisabeth Wilhelmina Maria  14 Jul 2004Wijchen, Gelderland I5439
34 van Oppenraaij, Johannes Florentinus Wilhelmus  22 Oct 1993Wijchen, Gelderland I3828
35 Pruijs, Arnold Bernard Hermann  25 Nov 1979Wijchen, Gelderland I669806
36 Pruijs, Maria Wilhelmina Josephina  11 Mar 1998Wijchen, Gelderland I669817
37 van Raaij, Petrus Wilhelmus  18 May 1907Wijchen, Gelderland I446915
38 Rensen, Johanna Christina  01 Apr 1881Wijchen, Gelderland I540630
39 Rijke, Henricus Christianus  07 Mar 1841Wijchen, Gelderland I473047
40 van Roggen, Jan Matthijs Arnold  15 Apr 1841Wijchen, Gelderland I762360
41 van Roggen, Wilhelmina Helena  23 Jun 1847Wijchen, Gelderland I762437
42 van Roggen, Willem Diderik  13 Jan 1875Wijchen, Gelderland I762358
43 van Rooij, Gradina  28 Oct 1845Wijchen, Gelderland I549521
44 Sanders, Anna Maria Grada  14 Mar 1957Wijchen, Gelderland I794254
45 Sanders, Christina Margaretha Maria  7 Nov 1958Wijchen, Gelderland I794253
46 Sanders, Gerardus Theodorus Arnoldus  3 Jun 1950Wijchen, Gelderland I794251
47 Sanders, Gerhardus Weer Nolasca  18 Aug 1899Wijchen, Gelderland I794249
48 Sanders, Maria Anna Christina  30 May 1887Wijchen, Gelderland I794252
49 Schrijver, Hendrika Maria Cornelia  20 Jan 1998Wijchen, Gelderland I36204
50 Sengers, Aldegundis  18 Jun 1842Wijchen, Gelderland I549519

1 2 Next»Buried

Matches 1 to 7 of 7

   Last Name, Given Name(s)    Buried    Person ID 
1 Bloemen, François Joseph Guillaume Hubert  08 Jan 1952Wijchen, Gelderland I467117
2 Borret, Angelica Antonia Josephina Maria  08 Apr 1940Wijchen, Gelderland I548753
3 Braam, Gerardus Theodorus Maria  02 Jul 2008Wijchen, Gelderland I121800
4 van Manen, Cornelia  06 Feb 2008Wijchen, Gelderland I3829
5 van Oppenraaij, Elisabeth Wilhelmina Maria  17 Jul 2004Wijchen, Gelderland I5439
6 van Oppenraaij, Johannes Florentinus Wilhelmus  26 Oct 1993Wijchen, Gelderland I3828
7 Schrijver, Hendrika Maria Cornelia  31 Jan 1998Wijchen, Gelderland I36204

Fact

Matches 1 to 1 of 1

   Last Name, Given Name(s)    Fact    Person ID 
1 van Manen, Cornelia  06 Feb 2008Wijchen, Gelderland I3829

Residence

Matches 1 to 1 of 1

   Last Name, Given Name(s)    Residence    Person ID 
1 Daamen, Frederica Carolina Gertrud  Wijchen, Gelderland I249106

Married

Matches 1 to 34 of 34

   Family    Married    Family ID 
1 Addens / Bret  28 Aug 1833Wijchen, Gelderland F196290
2 Albers / Goedkoop  14 Aug 1847Wijchen, Gelderland F202229
3 Banning / Knaap  10 Jun 1891Wijchen, Gelderland F200756
4 Beek / Kloosterman  28 Jan 1896Wijchen, Gelderland F204505
5 Berben / Burgers  11 May 1827Wijchen, Gelderland F70189
6 Berben / Horck  1787Wijchen, Gelderland F70188
7 Berben / Toonen  14 Apr 1826Wijchen, Gelderland F70191
8 Berben / Wildt  02 Sep 1818Wijchen, Gelderland F70180
9 Braam / Dekkers  30 May 1856Wijchen, Gelderland F186532
10 Fleuren / Jillissen  16 Apr 1880Wijchen, Gelderland F232504
11 Gemert / Schoonenberg  02 May 1890Wijchen, Gelderland F33743
12 Goedkoop / Beek  Wijchen, Gelderland F202234
13 Hecking van Waterschoot van der Gracht / Nolet  01 Jan 1879Wijchen, Gelderland F270696
14 Hoogstraten / Kersten  10 Jun 1874Wijchen, Gelderland F130287
15 Hummel / Waterschoot van der Gracht  25 Aug 1853Wijchen, Gelderland F270678
16 Kellendonk / Cornelissen  22 May 1919Wijchen, Gelderland F179007
17 Kellendonk / Gemert  02 Nov 1877Wijchen, Gelderland F179011
18 Kellendonk / Keijzer  26 Apr 1901Wijchen, Gelderland F179013
19 Kellendonk / Winkel  03 May 1838Wijchen, Gelderland F178998
20 Noij / Gemert  19 Jul 1916Wijchen, Gelderland F33221
21 Nuij / Roelofs  24 Apr 1902Wijchen, Gelderland F299125
22 Sanders / Kampen  1 May 1780Wijchen, Gelderland F1161
23 Schaepman / Voss  03 Dec 1838Wijchen, Gelderland F212479
24 Schreppers / Waterschoot van der Gracht  09 May 1881Wijchen, Gelderland F270698
25 Sengers / Bogert  24 Apr 1823Wijchen, Gelderland F204492
26 Uijen / Gerrits  08 Jan 1850Wijchen, Gelderland F212643
27 Uijen / Rooij  11 Nov 1825Wijchen, Gelderland F212640
28 Vierboom / Broekman  06 May 1908Wijchen, Gelderland F209341
29 Winkel / Ariens  29 Jan 1814Wijchen, Gelderland F140368
30 Woezik / Schoonenberg  01 May 1891Wijchen, Gelderland F134086
31 Woezik / Straten  03 Jul 1857Wijchen, Gelderland F134101
32 Woezik / Willems  21 Sep 1894Wijchen, Gelderland F134098
33 Zeeman / Dekkers  22 Sep 2006Wijchen, Gelderland F290564
34 Zweers / Waterschoot van der Gracht  23 Jul 1879Wijchen, Gelderland F270697

Calendar

 


This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding ©, written by Darrin Lythgoe 2001-2021.