Veel gestelde vragen This is a new feature at this site. An interactive way to talk about the genealogies

Bookmark

Tegelen, Limburg 


Notes: Tegelen (Tegels: Tegele) is een dorp in Noord-Limburg. Tot 2001 was het een zelfstandige gemeente (waarvan het oude wapen en de vlag in de infobox hiernaast zijn opgenomen). Sindsdien hoort het bij de gemeente Venlo.
Naam
Tegelen ontleent zijn naam aan het Latijnse 'Tegula' dat dakpan betekent. Deze naam werd reeds door de Romeinse bewoners gebezigd wegens de goede klei die er werd gevonden voor potten- en pannenbakkerijen.
Het Tiglien
Aan Tegelen is de naam voor het geologisch tijdvak het Tiglien (deel van de subperiode Pleistoceen, die duurde van 2,40 tot 1,80 Ma) ontleend. Dit vanwege de vele uit die periode stammende fossiele vondsten die in de Tegelse klei zijn gedaan. Deze vaak metersdikke kleilagen werden afgezet door de Rijn. Tijdens het Tiglien liep de Maas namelijk niet langs Tegelen, maar voegde deze zich boven Aken bij de Rijn.
In de Tegelse klei werden de fossiele resten van onder andere de bever, watermol, hyena, panter, stekelvarken, tapir, Grote Tegelse hert, Kleine Tegelse hert, beer, neushoorn, nijlpaard, moerasschildpad, Zuidelijke olifant en makaak-aap gevonden. Deze macaca florentina leek veel op de hedendaagse berberaap (Macaca sylvanus). Nooit eerder werden zo ver noordelijk fossiele apenresten aangetroffen. Onlangs werd ontdekt dat in Tegelen ook de vliegende eekhoorn heeft geleefd, en verder een soort slaapmuis, die nu alleen nog in Japan voorkomt. Tussen de meer dan honderd in de klei gevonden plantensoorten zaten de rubberboom, Spaanse aak, vleugelnoot en cipres.
In de plaatselijke botanische tuin de Jochumhof is in de jaren 70 een levende reconstructie gemaakt met planten die hier groeiden tijdens de Tiglien-periode. Helaas is dit 'tiglienpark' sindsdien verwaarloosd.
Geschiedenis
Bij opgravingen in Tegelen zijn verschillende Romeinse pottenbakkers- en dakpanovens gevonden. De Sint-Martinuskerk van Tegelen wordt al rond het jaar 800 vermeld in bisschoppelijke- en kloosterarchieven. Wegens de strategische ligging werden er al vroeg diverse kastelen en versterkte boerderijen gevestigd. Hiervan waren de belangrijkste het Kasteel Holtmühle en de Oude Munt. Gedurende de Middeleeuwen werd er dan ook geregeld strijd gevoerd in en om Tegelen en ook wegens de nabijheid van de vestingstad Venlo. In de loop der tijd werd in Venlo nog een kazerne gevestigd en in het nabije Blerick een fort waardoor er gedurende de 16e eeuw t/m 18e eeuw regelmatig plunderende legers door Tegelen trokken.
Het is weinig bekend, dat Tegelen eeuwenlang tot het hertogdom Gulik heeft behoord, terwijl Venlo Gelders was. Tegelen was voor Venlo dus heel letterlijk 'buitenland' en vice versa. Dat feit verklaart dat het dialect van Tegelen duidelijk verschilt van dat van Venlo, en het verklaart ten dele ook de rivaliteit tussen beide stadsdelen, zie hiervoor Land van Gulik. We vinden de zwarte, ongekroonde leeuw op een geel veld ook gedeeltelijk terug in de vlag van Tegelen
Na de Napoleontische tijd was dat voorbij en Tegelen ontwikkelde zich al vroeg in de 19e eeuw tot een regionaal industriecentrum. Eerst ontstonden er steen- en pottenbakkerijen, en later in de eeuw staal- en tabaksfabrieken. Na 1900 kwam hier de tuinbouw bij. De pottenbakkerskunst nam in Tegelen een hoge vlucht vanaf ongeveer 1750 tot de Tweede Wereldoorlog.
Het economische en sociale leven voor deze oorlog werd beheerst door een klein aantal fabrikantenfamilies die elkaar de bal toespeelden. Een berucht voorbeeld van hoe dezen hun werknemers behandelden en in hun macht hielden is een affaire die speelde in de Eerste Wereldoorlog. De kleiwarenfabrikanten beweerden dat ze door de economische blokkade van Duitsland bijna failliet waren en dat ze alleen konden overleven door de (al magere) lonen drastisch te verlagen. De arbeiders gingen in staking maar op een gegeven moment was de stakingskas leeg. Door bemiddeling van de Tegelse geestelijkheid gingen de arbeiders weer aan het werk, maar wel tegen een zeer schamel hongerloon. Achteraf kwam naar buiten dat de fabrikanten nooit op het punt van faillissement hadden gestaan maar daarentegen exorbitante winsten hadden opgestreken door hun zeer lage loonkosten. Dat ze inderdaad flink verdienden is nog steeds te zien aan de enorme villa's die deze fabrikanten bewoonden en die her en der in Tegelen staan.
Na de oorlogstijd nam het aantal fabrieken in Tegelen gestaag af. Alle ijzergieterijen, waaronder de Globe, bekend van haar putdeksels, verdwenen. Van de kleiwarenindustrie, inmiddels overgegaan in internationale handen, zijn nog drie fabrieken over. Van een steenfabriek, Canoy Herfkens, staat de schoorsteen er nog als aandenken aan een roemrucht verleden.
In 2001 werd Tegelen gemeentelijk samengevoegd met Belfeld en Venlo tot de nieuwe gemeente Venlo.
Bezienswaardigheden
Vele historische gebouwen zijn in Tegelen sinds de Tweede Wereldoorlog door verschillende oorzaken verdwenen. Tijdens de oorlog werden onder meer de dubbele villa Lengs en Huize Gusto verwoest. Om plaats te maken voor de kleigroeve van Russel-Tiglia werd in 1962 kasteelboerderij Wambach gesloopt en in 1967 brandde de Holtmeule, de laatste watermolen van Tegelen af . Vanaf eind jaren 60 werden vanwege weinig doordachte bestemmingsplannen vele historische panden in het centrum gesloopt, waardoor hier slechts enkele interessante panden bewaard zijn gebleven. De meeste bezienswaardigheden zijn buiten het centrum en rond de oude markt te vinden:
Kasteel Holtmühle uit de 17e eeuw, heden in gebruik als hotel. Het oorspronkelijke kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw. Naast het kasteel bestaan er ook nog twee poortgebouwen en een tiendschuur.
Kasteel De Munt uit 1697, heden in gebruik als klooster. Van het oorspronkelijke Frankische kasteel uit de vroege middeleeuwen is niets meer te zien.
Sint-Martinuskerk - De vierde kerk op deze plaats. Delen van de toren zijn nog van de derde kerk uit 1430. De eerste Sint-Martinuskerk werd hier rond 720 gesticht.
Missiehuis Steyl - Kloostergebouwen met werkplaatsen, tuinen en museum.
Abdij Ulingsheide - Trappistenkloostercomplex
Kranenbreukerhuis - Brouwerij / pottenbakkerswerkplaats uit 1767 / 1829 (rijksmonument)
Coöperatie-gebouwen van de RK Verbruiksvereeniging "de Volharding"
Villa Maria (rijksmonument), Villa Elise
Tegelse watertoren, de op een na oudste watertoren van WML (rijksmonument)
Cultuur
Tegelen heeft een rijk cultureel leven met diverse toneel-, muziek- en zangverenigingen.
Het Missiemuseum Steijl bezit een collectie volkenkundige en natuurhistorische voorwerpen uit de landen waar de missionarissen werkzaam zijn. De stijl en indeling van het museum zijn sinds 1931 niet veranderd.
Het Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen, gevestigd in de tiendschuur van Kasteel Holtmühle, heeft een historische collectie die een blik biedt op de Tegelse kleiwaren-nijverheid vanaf de Romeinse tijd. Ook vinden er wisseltentoonstellingen met keramisch werk plaats. Verder worden er cursussen keramiek en pottenbakken gegeven om de in eeuwen opgebouwde expertise te behouden voor het nageslacht.
In de Tegelse bossen ligt Speelpark Klein Zwitserland, met onder andere het eerste natuurspeelbos van Nederland en met de hoogste schommel en langste glijbaan van Europa.
In Steyl ligt aan de Maas de Botanische tuin Jochumhof, waarvan de oudste delen uit 1799 stammen.
Vanaf 1931 worden de Tegelse passiespelen opgevoerd, sinds 1975 om de vijf jaar. De passiespelen worden gehouden in openluchtheater de Doolhof en in 2000 trokken deze zo'n 60.000 bezoekers.
Ook in Tegelen wordt elk jaar volop carnaval (Tegels: Vastelaovend) gevierd. Tegelen telt de volgende carnavalsverenigingen: VG (VastelaovesGezelsjap) D'n Oeles, VG de Beerpiëp, VV (Vastelaovesvereiniging) de Boereraod, VV De Kleitrappers en VV Kaetelaers (Steijl).
Elk jaar (sedert 1984) vindt er op de eerste zaterdag van september het drukbezochte Bluesrock festival plaats in het Openlucht theater De Doolhof. Grote namen als Rory Gallagher (verschillende malen), Ten Years After, Johnny Winter hebben er opgetreden. Ook is er altijd plaats voor Nederlands Bands.
Geboren in Tegelen
Caspar Franssen (1860 - 1932), architect
Myra Ward (1916 - 1990), actrice
Theo Thurlings (1916 - 1997), politicus (KVP)
André van den Heuvel (1927), acteur
Ben Verbong (1949), filmregisseur
Huub Beurskens (1950), schrijver
Carla Beurskens (1952), atlete
Huub Stapel (1954), acteur
Pieter Kuijpers (1968), filmregisseur
Ronald Goedemondt (1975), cabarètier
Frans Pollux (1977), leadzanger van Neet Oét Lottum
Chantal Janzen (1979), musicalster en actrice
Sjors Verdellen (1981), prof-voetballer (VVV-Venlo)

OpenStreetMap

City/Town : Latitude: 51.342702, Longitude: 6.137026


Media

Documents
Een oude kaart van Tegelen
Een oude kaart van Tegelen
Het wapen van Tegelen
Het wapen van Tegelen

Birth

Matches 1 to 50 of 346

1 2 3 4 5 ... Next»

   Last Name, Given Name(s)    Birth    Person ID 
1 Arntz, Henricus Nicolaas Johannes  16 Jan 1943Tegelen, Limburg I587960
2 van Basten Batenburg, Bernard Leonard Oscar  14 Feb 1892Tegelen, Limburg I59890
3 van Basten Batenburg, Carel Leo Marie  24 Apr 1926Tegelen, Limburg I726921
4 van Basten Batenburg, Carel Wigbold Thomas  04 Oct 1908Tegelen, Limburg I709537
5 van Basten Batenburg, Clotilde Leonarda Maria Louise  29 May 1903Tegelen, Limburg I709533
6 van Basten Batenburg, Clotilde Louise Pauline Henriette  23 Jun 1897Tegelen, Limburg I709532
7 van Basten Batenburg, George Marie  04 Oct 1893Tegelen, Limburg I454529
8 van Basten Batenburg, Johanna Maria Bernarda Wilhelmina  27 Jun 1889Tegelen, Limburg I458446
9 van Basten Batenburg, Leonardus Antonius Carolus  06 Jun 1898Tegelen, Limburg I709529
10 van Basten Batenburg, Maria Helena Catharina  12 Feb 1900Tegelen, Limburg I709531
11 van Basten Batenburg, Maximilliana Carolina Louisa  06 Sep 1905Tegelen, Limburg I709536
12 van Basten Batenburg, NN  11 Aug 1932Tegelen, Limburg I454531
13 van Basten Batenburg, Rutger Hendrik  18 Dec 1887Tegelen, Limburg I446242
14 van Basten Batenburg, Theodora  28 Dec 1922Tegelen, Limburg I454530
15 van Basten Batenburg, Willem Hendrik Antoon  12 Aug 1910Tegelen, Limburg I709526
16 Beurskens, Maria Anna  28 Jul 1922Tegelen, Limburg I690925
17 Bongaerts, Anna Gertrudis  15 Jun 1826Tegelen, Limburg I376996
18 Bongaerts, Maria  1803Tegelen, Limburg I196329
19 van den Boogaart, Adele Joanna Wilhelmina  27 Jun 1881Tegelen, Limburg I629344
20 van den Boogaart, Christianus Johannes Albertus  01 Dec 1871Tegelen, Limburg I511033
21 van den Boogaart, Dorothea Henrietta Francisca  02 Aug 1876Tegelen, Limburg I511035
22 van den Boogaart, Dorothea Henrietta Francisca  12 Sep 1877Tegelen, Limburg I511040
23 van den Boogaart, Gervasia Maria de Losdolris  25 Feb 1880Tegelen, Limburg I511039
24 van den Boogaart, Hendrikus Franciscus Wilhelmus  16 Jan 1874Tegelen, Limburg I511032
25 van den Boogaart, Johannes Wilhelmus  01 Nov 1878Tegelen, Limburg I511036
26 van den Boogaart, Monica Susanna Francisca  27 Nov 1872Tegelen, Limburg I511037
27 van den Boogaart, NN  11 May 1875Tegelen, Limburg I511038
28 Breuers, Hendricus Jacobus  20 Apr 1858Tegelen, Limburg I552555
29 Breuers, Petrus Hubertus  06 Jun 1868Tegelen, Limburg I552543
30 Breuers, Theodorus Johannes  20 Dec 1863Tegelen, Limburg I122166
31 Canoij, Anna Maria Henrietta Hubertina  26 Jul 1836Tegelen, Limburg I515347
32 Canoij, Anna Maria Theresa  03 Aug 1808Tegelen, Limburg I515462
33 Canoij, Antonius Richardus Hubertus Matheus  17 Apr 1841Tegelen, Limburg I515360
34 Canoij, Auguste Charles Marie Hubert  28 Jul 1877Tegelen, Limburg I196311
35 Canoij, Bartholomeus  24 Jul 1731Tegelen, Limburg I196324
36 Canoij, Bernardus Josephus Johannes Henricus  24 Jun 1834Tegelen, Limburg I375536
37 Canoij, Carl Marie Joseph  08 May 1861Tegelen, Limburg I375538
38 Canoij, Caroline Clementine Hubertine  28 Apr 1867Tegelen, Limburg I391122
39 Canoij, Eduardus Johannes Henricus Hubertus  08 Sep 1830Tegelen, Limburg I515348
40 Canoij, Fredericus Wilhelmus  15 Jan 1817Tegelen, Limburg I515465
41 Canoij, Henrietta Julia Catharina  03 Aug 1832Tegelen, Limburg I515351
42 Canoij, Jacobus Joannes Josephus  05 Jun 1810Tegelen, Limburg I515463
43 Canoij, Joanna  21 Mar 1819Tegelen, Limburg I515466
44 Canoij, Joannes Henricus Eduardus Hubertus  Abt 1831Tegelen, Limburg I515354
45 Canoij, Leopoldine Antonette Catharina  10 Mar 1835Tegelen, Limburg I391117
46 Canoij, Maria Agnes  Abt 1777Tegelen, Limburg I456032
47 Canoij, Maria Antonetta  07 Jan 1814Tegelen, Limburg I515373
48 Canoij, Maria Catharina  22 Feb 1807Tegelen, Limburg I515461
49 Canoij, Maria Henrietta Hubertina  09 Sep 1822Tegelen, Limburg I515415
50 Canoij, Maria Rosalia Walburga Franciska  05 Feb 1843Tegelen, Limburg I515361

1 2 3 4 5 ... Next»Christened

Matches 1 to 5 of 5

   Last Name, Given Name(s)    Christened    Person ID 
1 Bongaerts, Maria  22 Jul 1803Tegelen, Limburg I196329
2 Canoij, Bartholomeus  24 Jul 1731Tegelen, Limburg I196324
3 Canoij, Wendelina  30 Aug 1761Tegelen, Limburg I196326
4 Franssen, Jacobus Josephus  27 Mar 1782Tegelen, Limburg I196328
5 Geraedts, Gerardus  07 Jul 1797Tegelen, Limburg I122559

Died

Matches 1 to 50 of 228

1 2 3 4 5 Next»

   Last Name, Given Name(s)    Died    Person ID 
1 Arntz, Gerardus Wilhelmus Vincentius  22 Apr 1989Tegelen, Limburg I6727
2 Arntz, Henricus Nicolaas Johannes  25 Jan 1943Tegelen, Limburg I587960
3 van Basten Batenburg, Bernard Leonard Oscar  01 Mar 1956Tegelen, Limburg I59890
4 van Basten Batenburg, Carel Leo Marie  06 Apr 1929Tegelen, Limburg I726921
5 van Basten Batenburg, Clotilde Leonarda Maria Louise  02 Jun 1904Tegelen, Limburg I709533
6 van Basten Batenburg, Clotilde Louise Pauline Henriette  17 May 1901Tegelen, Limburg I709532
7 van Basten Batenburg, George Marie  19 Sep 1952Tegelen, Limburg I454529
8 van Basten Batenburg, Johan Hendrik Antonij  09 Jan 1915Tegelen, Limburg I225651
9 van Basten Batenburg, NN  11 Aug 1932Tegelen, Limburg I454531
10 van Basten Batenburg, Rutger Hendrik  15 Jul 1973Tegelen, Limburg I446242
11 van Basten Batenburg, Theodora  01 Jan 1923Tegelen, Limburg I454530
12 van Basten Batenburg, Wigbold Rutgerus Carel  31 Dec 1922Tegelen, Limburg I459160
13 Berger, August Felix  08 Aug 1957Tegelen, Limburg I455232
14 Bergs, Helena  Yes, date unknownTegelen, Limburg I67269
15 in de Betouw, Catharina  10 Apr 1836Tegelen, Limburg I740673
16 Beurskens, Maria Anna  18 Apr 1973Tegelen, Limburg I690925
17 Beurskens, Windelina  18 Apr 1849Tegelen, Limburg I121695
18 Bloemen, Anna Catharina  1 Oct 1936Tegelen, Limburg I798464
19 Bloemen, Elisabeth Maria  06 May 2005Tegelen, Limburg I161481
20 Bockmeulen, Johanna Wilhelmina  15 mei 1873Tegelen, Limburg I792203
21 Boermans, Elisabeth Johanna Maria  02 Dec 2007Tegelen, Limburg I4801
22 Bongaerts, Anna Gertrudis  06 Mar 1902Tegelen, Limburg I376996
23 Bongaerts, Maria  13 Dec 1849Tegelen, Limburg I196329
24 van den Boogaart, Dorothea Henrietta Francisca  15 Aug 1876Tegelen, Limburg I511035
25 van den Boogaart, Maria Wilhelmina Dorothea  22 Sep 1865Tegelen, Limburg I398995
26 van den Boogaart, NN  11 May 1875Tegelen, Limburg I511038
27 Breuers, Theodor  14 Oct 1911Tegelen, Limburg I376995
28 van Buchem, Sophia A M  13 Sep 1989Tegelen, Limburg I724488
29 Camps, Martin Gerard  16 Feb 1922Tegelen, Limburg I479737
30 Canoij, Anna Maria Theresa  04 Apr 1813Tegelen, Limburg I515462
31 Canoij, Auguste Charles Marie Hubert  02 Nov 1941Tegelen, Limburg I196311
32 Canoij, Bernardus Josephus  23 Nov 1853Tegelen, Limburg I456031
33 Canoij, Bernardus Josephus Johannes Henricus  07 Jan 1895Tegelen, Limburg I375536
34 Canoij, Eugéne Jean Marie Hubert  11 Jul 1961Tegelen, Limburg I391119
35 Canoij, Fredericus Wilhelmus  01 Jun 1822Tegelen, Limburg I515465
36 Canoij, Jacobus  07 Jul 1752Tegelen, Limburg I196372
37 Canoij, Joannes Godefridus  27 Oct 1822Tegelen, Limburg I196321
38 Canoij, Joannes Henricus Eduardus Hubertus  06 Apr 1833Tegelen, Limburg I515354
39 Canoij, Maria Agnes  16 Dec 1837Tegelen, Limburg I456032
40 Canoij, Maria Antonetta  20 Jun 1889Tegelen, Limburg I515373
41 Canoij, Maria Catharina  08 Sep 1808Tegelen, Limburg I515461
42 Canoij, Maria Dorothea Wilhelmina Gertuda  25 Jan 1899Tegelen, Limburg I391125
43 Canoij, Wendelina  18 Sep 1793Tegelen, Limburg I196326
44 Canoij, Wilhelm Julius Godfried  01 Jan 1864Tegelen, Limburg I391123
45 op Cleef, Agnes  17 Aug 1847Tegelen, Limburg I725918
46 Coenders, Gerardus Florentinus Theodorus  16 Jun 1986Tegelen, Limburg I4800
47 Cuijpers, Peter Hendrik Hubert  26 Apr 1968Tegelen, Limburg I798483
48 Denissen, Jacobus  06 May 1771Tegelen, Limburg I715560
49 Denissen, Joannes  31 Oct 1811Tegelen, Limburg I715564
50 Dentjens, Josephus Quirinus  30 Oct 1905Tegelen, Limburg I617787

1 2 3 4 5 Next»Buried

Matches 1 to 50 of 58

1 2 Next»

   Last Name, Given Name(s)    Buried    Person ID 
1 Arntz, Elisabeth Gerardina Arnoldina  20 Feb 2014Tegelen, Limburg I6729
2 Arntz, Gerardus Wilhelmus Vincentius  27 Apr 1989Tegelen, Limburg I6727
3 van Basten Batenburg, Bernard Leonard Oscar  05 Mar 1956Tegelen, Limburg I59890
4 van Basten Batenburg, Carel Leo Marie  Tegelen, Limburg I726921
5 van Basten Batenburg, Carel Wigbold Thomas  28 Mar 1973Tegelen, Limburg I709537
6 van Basten Batenburg, George Marie  Tegelen, Limburg I454529
7 van Basten Batenburg, Leonardus Antonius Carolus  Tegelen, Limburg I709529
8 van Basten Batenburg, Maria Helena Catharina  Tegelen, Limburg I709531
9 van Basten Batenburg, Rutger Hendrik  18 Jul 1973Tegelen, Limburg I446242
10 Berger, Louisa Felicitas Apollonia  28 Mar 1935Tegelen, Limburg I446241
11 Berssenbrugge, Sophia Augusta Yolanda Maria  Tegelen, Limburg I728248
12 Bloemen, Karel Henrik Jozef  17 Jul 2013Tegelen, Limburg I620226
13 Boermans, Elisabeth Johanna Maria  07 Dec 2007Tegelen, Limburg I4801
14 van Buchem, Sophia A M  16 Sep 1989Tegelen, Limburg I724488
15 Canoij, Yvonne Marie Alfonsine Josephi  Tegelen, Limburg I6733
16 Coenders, Ferdinand Johannes Henricus Ma  08 Aug 1986Tegelen, Limburg I5377
17 Coenders, Gerardus Florentinus Theodorus  21 Jun 1986Tegelen, Limburg I4800
18 Dings, Wilhelmina Catharina  Tegelen, Limburg I254138
19 Haffmans, Cornelia Celestina Maria  07 Oct 1988Tegelen, Limburg I454518
20 Helmich, Elisabeth Charlotte Augusta Maria  30 Oct 1981Tegelen, Limburg I459173
21 Houx, Joseph Martinus Johannes  Tegelen, Limburg I726807
22 Janssen, Antonia Johanna Josephina  Tegelen, Limburg I367156
23 Janssen, Paulus Gerardus Henricus Anton  23 Sep 1976Tegelen, Limburg I6734
24 Janssens, Joanna Elisabeth Anna Maria  Tegelen, Limburg I693362
25 Kellenaers, Jacobus Jozef  Tegelen, Limburg I367146
26 Kellenaers, Jean Baptist  Tegelen, Limburg I367148
27 Korsten, Beatrix Johanna Maria  Tegelen, Limburg I393121
28 Laumans, Gerta  Tegelen, Limburg I728389
29 Majoie, Henri François Marie Sabin  Tegelen, Limburg I194585
30 Marres, Hélène Clotilde Marie  Tegelen, Limburg I726930
31 Nahuijs, Agnes Wilhelmina Maria  14 Jan 2012Tegelen, Limburg I284816
32 de Rijk, Celine Jeanne  Tegelen, Limburg I194586
33 Smulders, Augusta Maria Catharina  Tegelen, Limburg I709587
34 Soons, Maria Hubertina Elisabeth  Tegelen, Limburg I726906
35 Sprengers, Beatrix Petronella Hendrina  Tegelen, Limburg I726806
36 Sprengers, Caspar Engelbert Hubert  Tegelen, Limburg I726823
37 Sprengers, Hendrina Wendelina  Tegelen, Limburg I726899
38 Sprengers, Henrietta Anna Hubertina Maria  Tegelen, Limburg I726824
39 Sprengers, Pierre Theodoor Louis Hubert  Tegelen, Limburg I726893
40 Sprengers, Wendelina Anna Hendrina Maria  Tegelen, Limburg I726827
41 Sprengers, Wendelina Antonia Maria  Tegelen, Limburg I726883
42 Teeuwen, Arnoud Bernard Alphons Marie Gerard  Tegelen, Limburg I693350
43 Teeuwen, Bernard Stephanus Theodoor Joseph  Tegelen, Limburg I444835
44 Teeuwen, Eugene Etienne Theodore Jean Jozef  Tegelen, Limburg I333358
45 Teeuwen, Henri Theo Paul Joseph  Tegelen, Limburg I728247
46 Teeuwen, Henriëtje  Tegelen, Limburg I728390
47 Teeuwen, Jozef Jacques Mathieu Marie  05 Dec 1973Tegelen, Limburg I444834
48 Teeuwen, Lodewijk Joseph Peter Paulus  Tegelen, Limburg I693340
49 Teeuwen, Maria Josephina  Tegelen, Limburg I726036
50 Teeuwen, Marita Yvonne Stephanie Ghislaine  23 Feb 1995Tegelen, Limburg I770110

1 2 Next»Occupation

Matches 1 to 2 of 2

   Last Name, Given Name(s)    Occupation    Person ID 
1 Coenders, Gerardus Florentinus Theodorus  Tegelen, Limburg I4800
2 Janssen, Paulus Gerardus Henricus Anton  Tegelen, Limburg I6734

Married

Matches 1 to 50 of 104

1 2 3 Next»

   Family    Married    Family ID 
1 Artz / Sanders  10 Feb 1820Tegelen, Limburg F287268
2 Asten / Teeuwen  18 Sep 1922Tegelen, Limburg F264081
3 Basten Batenburg / Rijk  19 Nov 1883Tegelen, Limburg F99578
4 Basten Batenburg / Smulders  27 Apr 1925Tegelen, Limburg F269490
5 Bergh / Franssen  20 Sep 1898Tegelen, Limburg F174073
6 Bogaert / Basten Batenburg  13 Oct 1914Tegelen, Limburg F178223
7 Boitelle / Teeuwen  05 Feb 1919Tegelen, Limburg F76129
8 Breuers / Bongaerts  25 May 1857Tegelen, Limburg F213551
9 Breuers / Pöeth  13 Apr 1891Tegelen, Limburg F49942
10 Breuers / Sax  16 Nov 1885Tegelen, Limburg F213778
11 Canoij / Erckens  10 May 1798Tegelen, Limburg F78540
12 Canoij / Franssen  28 Nov 1719Tegelen, Limburg F78560
13 Canoij / Linssen  04 Feb 1835Tegelen, Limburg F152771
14 Canoij / Lom de Berg  06 Oct 1874Tegelen, Limburg F78537
15 Canoij / Ronck  00 Mar 1680Tegelen, Limburg F78562
16 Cleophas / Simonart  06 Feb 1893Tegelen, Limburg F200370
17 Clercx / Rijk  10 Sep 1857Tegelen, Limburg F264630
18 Cuijpers / Hekkens  12 Apr 1926Tegelen, Limburg F299221
19 Denissen / Dinghs  03 May 1735Tegelen, Limburg F271626
20 Dentjens / Teeuwen  21 Apr 1891Tegelen, Limburg F275108
21 Dijk / Joosten  27 Apr 1873Tegelen, Limburg F275686
22 Dings / Teeuwen  12 Jul 1852Tegelen, Limburg F275753
23 Dings / Topeeters  23 May 1821Tegelen, Limburg F160943
24 Dings / Vervoort  13 Apr 1766Tegelen, Limburg F160945
25 Doesborg / Beumers  22 Apr 1844Tegelen, Limburg F287053
26 Driessen / Ewalds  24 Apr 1819Tegelen, Limburg F228559
27 Driessen / Muller  14 Apr 1902Tegelen, Limburg F281411
28 Driessen / Pubben  04 May 1874Tegelen, Limburg F228561
29 Driessen / Vervoort  08 Aug 1848Tegelen, Limburg F228560
30 Duijnstee / Basten Batenburg  22 Aug 1929Tegelen, Limburg F269491
31 Fonck / Laumans  26 May 1914Tegelen, Limburg F153203
32 Franssen / Betouw  12 May 1794Tegelen, Limburg F280051
33 Franssen / Bongaerts  10 Aug 1824Tegelen, Limburg F78543
34 Franssen / Canoij  31 Aug 1777Tegelen, Limburg F78542
35 Franssen / Cuerzich  14 Feb 1651Tegelen, Limburg F78570
36 Franssen / Gommans  08 Jan 1883Tegelen, Limburg F78545
37 Franssen / Schaepkens  31 Aug 1727Tegelen, Limburg F78574
38 Franssen / Smits  20 Apr 1852Tegelen, Limburg F78544
39 Geurts / Verlinden  27 Jan 1902Tegelen, Limburg F259429
40 Greuters / Sanders  01 Apr 1812Tegelen, Limburg F287234
41 Hekkens / Hermans  2 May 1874Tegelen, Limburg F211987
42 Hekkens / Verhaagh  21 Apr 1902Tegelen, Limburg F211527
43 Hekkens / Vliet  17 Nov 1938Tegelen, Limburg F299216
44 Hoffmans / Poels  13 Aug 1881Tegelen, Limburg F189491
45 Houba / Hekkens  15 May 1911Tegelen, Limburg F299218
46 Houba / Peeters  6 Sep 1881Tegelen, Limburg F299219
47 Houser / Besaum  10 Apr 1803Tegelen, Limburg F33544
48 Houser / Beurskens  24 Sep 1836Tegelen, Limburg F49732
49 Houser / Hinssen  17 Apr 1805Tegelen, Limburg F49735
50 Hout / Ververgaart  22 Jan 1896Tegelen, Limburg F49712

1 2 3 Next»Religious marriage

Matches 1 to 1 of 1

   Family    Religious marriage    Family ID 
1 Moubis / Canoij  14 Nov 1831Tegelen, Limburg F200343

Calendar

 


This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding ©, written by Darrin Lythgoe 2001-2022.