Uit Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Veel gestelde vragen

Q. Waarom is alles in het engels?

A. U kunt hier de taal veranderen

Taal01.jpg

Q. Hoe vind ik wie ik zoek?

A. Er zijn een aantal manieren, maar de "Zoek" functie verstrekt de meest directe methode. De geavanceerde "Zoek" staat u toe om meer informatie over het individu in te geven die u zoekt en biedt u met een lijst van mogelijkheden. Stel u zoekt naar Jacob Cornelis, U weet echter niet of Jacob met een c of met een k werd geschreven. Datzelfde geldt voor Cornelis (als achternaam of patroniem). Vul dan in het eerste veld "ornel" en in het tweede veld "ja%ob" (het procent teken is een joker). En u krijgt een overzicht van alle mensen die Jacob Cornelis heetten in allerlei schrijfwijzen. Ook kunt u natuurlijk op soundex proberen te zoeken maar dat geeft weer andere resultaten.

U zou ook kunnen proberen om te zoeken in de lijst met Familienamen in het gegevensbestand als u geen duidelijk beeld hebt van wie u zoekt.

Zoeken in de database.png

Q. Waarom zie ik geen afbeeldingen en geen google landkaart?

Om te voorkomen dat zoekmachines teveel bandbreedte wegnemen hebben we alleen de hoogstnoodzakelijk informatie direct zichtbaar gemaakt.

Hoe zie ik alles.png

Q. Hoe vind ik de voorvaderen van een individu?

A. Als je een keer een persoon gevonden hebt, dan is de eenvoudigste methode om op de voorouders tab te klikken. Dit zal u een grafische overzicht van de voorouders van zowel de vader als de moeder tonen.

Overzicht.jpg

Zodra u het getoonde voorouder overzicht hebt en als u meer voorvaderen wilt zien, kunt u op de pijlen klikken die aan de rechterzijde bij de oudste voorouders getoond worden. Er zijn een aantal formaten (Standaard, Compact, Box, Tekst, (Uitgebreide)kwartierstaat) voor u om voorouders te kiezen. Probeer eens te klikken op de diverse opties en zie welke het best voor u werkt.

Q. Wat als ik de nakomelingen van een individu wil zien?

A. De lusjes Nakomelingen kunnen worden gebruikt om de nakomelingen van een individu te tonen. Er zijn een paar verschillende formaten waarmee nakomelingen kunnen worden getoond. U kunt tussen Standaard, Compact, Alleen tekst, Register en PDF schakelen om de informatie op een andere manier te zien.

Afstammelingen.jpg

Q. Kunnen de nakomelingen in een grafisch formaat worden getoond?

A. Ja, normaal gesproken krijgt u het volgende overzicht te zien:

Nakomelingen.png

Als u de aanwijzingen volgt krijgt u een grafisch overzicht te zien zoals hieronder. Probeer het eens uit en mogelijk dat dit duidelijker voor u is dan het hele overzicht van alleen maar namen.

Nakomelingengrafisch.png

Q. Is er een manier om van twee individuen te vertellen of ze verwant zijn?

A. Ja, u kunt op verwantschap klikken om een verwantschap tussen twee individuen te berekenen. Om deze functie te gebruiken, zoek dan eerst de eerste persoon en klik dan op de tekst "Verwantschap". Gebruik dan de "Zoeken" knop om de tweede persoon te vinden en er in het tweede veld een ID nummer komt te staan. Zodra u deze hebt gevonden klik dan op berekenen dan krijgt u een overzicht als hieronder of U krijgt een tekst dat een relatie binnen 30 generaties niet bestaat.

Verwantschap.jpg

Q. De functie van de "Tijdlijn" lijkt interessant, wat is het?

A. Een "Tijdlijn" wordt getoond voor een individu wanneer op de tekst "Tijdlijn" wordt geklikt. De tijdlijn toont belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis die tijdens het leven van een individu of een groep individuen voorkwam. Het geeft u een uniek perspectief om te zien wat in de wereld tijdens het leven van onze voorvaderen gebeurde.

Tijdlijn01.jpg

Q. Als ik een fout in de voorgestelde informatie zie kan ik het verbeteren?

A. Het Suggereer Ikoontje staat u toe om correcties, updates, commentaren te verzenden, of andere informatie over de persoon die hebt en toe wilt voegen. De komt dan bij de beheerder van het gegevensbestand terecht. De informatie over welk individu het gaat is automatisch in de bijlage bijgevoegd zodat de beheerder niet hoeft te zoeken. De beheerder zal dan uw gegevens bekijken en indien hij of zij dat goedkeurt zal het aan het bestand worden toegevoegd. U kunt natuurlijk ook een account aanvragen via deze pagina. Dan kunt u net zoveel gegevens invoeren als u wilt nadat het account geactiveerd is. U kunt zelfs fotos en documenten toevoegen, zodat u uw eigen stamboom op het net hebt.

Q. Is er een manier om de afbeelding zonder alle headers en pictogrammen af te drukken?

A. Ja, klik op de de tekst "Print" die bij de ikoontjes boven een gegevensblad staan. Een formaat dat voor vereenvoudigd printen wordt u dan gepresenteerd en u kunt vervolgens op >> Print << klikken en het wordt dan naar de printer gestuurd.

Q. Wat zijn dat voor zaken die in de dropdown menu's staan in het linkerdeel van de pagina?

A. Deze pictogrammen geven u toegang u tot extra informatie die in het gegevensbestand staan. Plaats uw cursor boven een van de keuzes en automatisch valt er een menu naar beneden waar u uw keuzes kunt doen. Probeer ze gewoon allemaal eens uit.

Keuzemenus.jpg

Q. Is het mogelijk om alle personen die in dezelfde plaats verbleven te zien?

A. Ja, dat is mogelijk. Klik op het kleine ikoontje achter een plaatsnaam (of zoek naar een plaatsnaam in het dropdown menu)

Plaatsnamen01.jpg

en u krijgt het volgende overzicht:

Plaatsnamen02.jpg Plaatsnamen03.jpg Plaatsnamen04.jpg Plaatsnamen05.jpg Plaatsnamen06.jpg Plaatsnamen07.jpg Plaatsnamen08.jpg Plaatsnamen09.jpg

Bewerkings tips voor gebruikers