Veel gestelde vragen This is a new feature at this site. An interactive way to talk about the genealogies

Bookmark
Brakkenstein, Nijmegen, Gelderland

Brakkenstein, Nijmegen, Gelderland Tree: Veenkoloniale voorouders
Notes: Brakkenstein is een stadswijk van Nijmegen. De wijk ligt in het zuiden van de stad. Tot het eind van de jaren 50 van de 20e eeuw was Brakkenstein een gebied dat vrij lag van de stad. In tegenstelling tot de wijk Hatert ernaast is Brakkenstein nooit een dorp op zichzelf geweest. Het viel oorspronkelijk onder het bestuur van Hatert. De wijk had op 1 januari 2005 3828 inwoners.
Het belangrijkste monument van Brakkenstein is Huize Brakkesteyn, dat in 1865 werd gebouwd in neoclassicistische stijl. In het gebouw is tegenwoordig een luxe restaurant gevestigd. Het gebouw heeft, evenals het bijbehorende park en het stalgebouw uit 1916, de status van rijksmonument.
In Park Brakkenstein werd elk jaar een concours hippique en andere paardensportkampioenschappen gehouden. Sinds 2004 is het park ook elk eerste weekend van juli het decor van de Music Meeting, een wereldmuziekfestival.
In Klooster Brakkenstein is het moederhuis van de Congregatie van het Allerheiligst Sacrament in Nederland gevestigd. In het Berchmanianum, een kloostergebouw uit 1927 dat is ontworpen door Jos Cuypers en zijn zoon Pierre Cuypers jr., is een kloosterverzorgingshuis voor jezuïeten, dominicanen en redemptoristen gehuisvest. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was in het Berchmanianum een Duitse Lebensborn-kliniek gevestigd.
Brakkenstein heeft o.a. een basisschool, een voetbalvereniging en een bibliotheek. Ook is de atletiekvereniging Nijmegen Atletiek er gevestigd.

OpenStreetMap

City/Town : Latitude: 51.81186779999999, Longitude: 5.8673822000000655


Media

Documents
Een oude kaart van De gemeente Nijmegen
Een oude kaart van De gemeente Nijmegen
Een oude kaart van De stad Nijmegen
Een oude kaart van De stad Nijmegen


Buried

Matches 1 to 1 of 1

   Last Name, Given Name(s)    Buried    Person ID   Tree 
1 Vermeer, Adrianus Cornelis Lambertus  Brakkenstein, Nijmegen, Gelderland I263989 Veenkoloniale voorouders 

Calendar

 


This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding ©, written by Darrin Lythgoe 2001-2020.