Gerardus Johannes Henri Dröge

Gerardus Johannes Henri Dröge

Male 1943 - 2007  (64 years)    Has 4 ancestors but no descendants in this family tree.

Personal Information    |    Media    |    Notes    |    Event Map    |    All

 • Name Gerardus Johannes Henri Dröge 
  Relationshipwith Francis Fox
  Born 23 Apr 1943  Enschede, Ov, NL Find all individuals with events at this location 
  Gender Male 
  Died 5 Jun 2007  Amsterdam, NH, NL Find all individuals with events at this location 
  Person ID I652560  Geneagraphie
  Last Modified 3 Jul 2009 

  Father Gerard Dröge,   d. Yes, date unknown 
  Mother Angelina Anna Maria Tijssen,   d. 1950 
  Siblings 3 siblings 
  Family ID F286382  Group Sheet  |  Family Chart

 • Event Map Click to display
  Link to Google MapsBorn - 23 Apr 1943 - Enschede, Ov, NL Link to Google Earth
  Link to Google MapsDied - 5 Jun 2007 - Amsterdam, NH, NL Link to Google Earth
   = Link to Google Earth 
  Pin Legend  : Address       : Location       : City/Town       : County/Shire       : State/Province       : Country       : Not Set

 • Photos
  652560.jpg
  652560.jpg

 • Notes 
  • Als kind wil hij graag circusdirecteur worden en speelt elke dag op zolder met zijn miniatuurcircus. Na de lagere school gaat hij naar het naar het Grundel Lyceum in Hengelo en in 1958 naar de kostschool van de Karmelieten in Oldenzaal. Na zijn diensttijd gaat hij naar de Toneelschool in Arnhem niet om acteur te worden, maar om in de toneelwereld te vertoeven.
   Hij wordt in 1966 regie-assistent en avondregisseur bij de musical 'Anatevka', vervolgens regieassistent bij de grootse opera 'Reconstructie' in het Holland Festival en later bij Toneelgroep Globe. Wanneer voor het culturele centrum Paradiso in Amsterdam een programmamaker wordt gezocht, schrijft Gert-Jan - zoals hij zelf zegt - een 'hondsbrutale brief' en wordt aangenomen. Dröge produceert shows en haalt popgroepen naar ons land. In Milaan is hij twee jaar manager van een aantal Nederlandse kunstschilders en in Londen assisteert hij Jan Cremer bij de verkoop van filmscripts. Weer terug in Nederland runt hij in Amsterdam discotheek 'De Schakel' en in 1976 begint hij het nachtcafé 'Chez Nelly'.
   Na een reis om de wereld begint hij in 1982 in Amsterdam de discotheek '36 op de schaal van Richter'. Hier worden op de zondagmiddagen de talkshow "RUR" (Rechtstreeks van Uit Richter) van presentator Jan Lenferink geboren. Voor Lenferink produceert hij vijf jaar lang het televisieprogramma RUR. Hij gaat in 1986 voor het weekblad Haagse Post de societyrubriek 'Milieu' maken en begint in 1990 daarvan een televisieversie: "Glamourland". Tot 2000 blijft hij bij de AVRO en stapt dan over naar Net5 met programma's als: "Gert-Jan Dröge op zoek naar een vrouw" en "G.J. Dröge doet boodschappen". Ook presenteert hij "De Nationale Soap Acteerwedstrijd" voor de AVRO in 1999.
   Omroeploopbaan
   1988 - 2000
   Zijn eerste society-reportages maakt Gert-Jan voor het VPRO-televisieprogramma "Gasthof zur Post Modernen" waarin hij onder andere verslag doet van de opening van een nieuwe nachtclub in Amsterdam. Eind 1990 begint Gert-Jan met "Glamourland" voor de AVRO, dat als ondertitel heeft: "Society volgens Dröge". Programma met reportages over feestjes, premières, jachtpartijen en vernissages' waarbij hij de kijker een blik gunt in de wereld van de vaderlandse niveau riche. Ten bate van Foster Parents wordt "Gala of the Stars" (TROS) gehouden en Gert-Jan doet mee met een act met ganzen.
   Dat er risico's zijn verbonden aan het maken van "Glamourland" bewijst de uitzending waarin Gert-Jan en zijn cameraploeg bioscoop Tuschinski wordt uitgezet op last van de Rijks Voorlichtings Dienst, wanneer hij prins Willem-Alexander wil filmen en interviewen. De groep wordt door de politie meegenomen en Gert-Jan wordt in een cel opgesloten. In 1996 gaat het programma de grens over in "Glamourland Internationaal" met reportages uit Hongkong, Moskou, Las Vegas en Palm Beach. Als spreekstalmeester is Gert-Jan ook actief. Verschillende keren presenteert hij "De gouden TeleVizierring" en de "Nederlandse Academy Awards".
   In 1997 volgt "Wij Nederlanders" samen met Herman Pleij, waarin met ironie wordt gekeken naar Hollandse zaken als: Het Oranjegevoel, Gezelligheid, Doe maar Gewoon en Het IJs. Vanaf 1998 opnieuw '…een serie programma waarin Gert-Jan Dröge op humoristische wijze verslag doet van feestjes, premières, openingen en andere evenementen…' kortom: "Glamourland". Op oudejaarsavond 1998 is er "Het jaar volgens G.J. Dröge" evenals in 1989, met een terugblik: een compilatie van hoogte- en dieptepunten uit de wereld van politiek, sport, showbizz, royalty, media en society.
   2000 - heden
   Gert-Jan is de presentator van de dertiendelige serie "Nationale Soap Acteerwedstrijd" waarin telkens acht kandidaten in een soap spelen. Tijdens de Europese kampioenschappen voetbal is Gert-Jan de verslaggever die in heel Nederland verslag doet van de voetbalkoorts in "Huis van Oranje" (NOS). Tussen 2000 en 2003 maakt hij een serie programma's voor NET5: "Gert-Jan Droge zoekt een vrouw", "G.J. Dröge doet boodschappen" en "Gaat het weer een beetje meneer Dröge?". In 2002 komt hij weer met een serie "Glamourland", nu voor SBS6. In 2004 keert hij terug bij de AVRO-televisie als commentator in het theaterprogramma "Ticket".
   Publicaties
   Het Boek, 'Glamourland, society volgens Dröge' (1992).
   Speelfilms

   - Andy bloed en blond haar (1979).
   - Brylcream Boulevard - België (1995).
   - Gaston's War (1997) - België (1997).
   - Oesje! - België (1998).
   Televisieseries
   - Wij Alexander (1998).
   - Sprookjes van Bomans (2000).

   Wikipedia
   Na kostschool in Oldenzaal gaat hij in dienst en daarna gaat hij naar de Toneelschool in Arnhem .
   De eerste jaren
   Hij speelt en begeleidt diverse musicalstukken (waaronder Anatevka ) en opera's. Ook start hij een aantal nachtcafés (waaronder Chez Nelly) en discotheken (waaronder De Schakel). Ook begeleidt hij onder andere het televisieprogramma "RUR" en begint hij met de show die hem echt beroemd zal maken in Nederland: Glamourland.
   Glamourland
   De eerste society-reportages maakt Gert-Jan Dröge echter voor het VPRO -televisieprogramma "Gasthof zur Post Modernen" waarin hij o.a. verslag doet van de opening van een gloednieuwe nachtclub in Amsterdam . Eind 1990 begint Gert-Jan Dröge met "Glamourland " voor de AVRO , met als ondertitel "Society volgens Dröge". Het is een programma met reportages over feestjes, premières, jachtpartijen en vernissages waarbij hij de kijker een blik gunt in de wereld van de vaderlandse nouveau riche .
   Commercieel
   Gert-Jan Dröge was een van de eerste acteurs die commercieel ging met een grote knipoog naar TV10 . Zijn programma's worden bijna altijd goed bekeken.
   De acteur
   Als acteur speelt Gert-Jan Dröge in de volgende films:
   Wij Alexander (1998) (TV Serie) ... Makelaar
   Oesje! (1997) ... John Karstens
   Gaston's War (1997) ... Cohen
   De Zeemeerman (1996) ... Gerant visrestaurant
   Brylcream Boulevard (1995) ... Johan de Pauw
   Oh Boy! (1991) ... Tv-journalist
   Andy, bloed en blond haar (1979)
   Xandra Jansen


Home Page |  What's New |  Most Wanted |  Surnames |  Photos |  Histories |  Documents |  Cemeteries |  Places |  Dates |  Reports |  Sources